Евразийски факти за бухала: Животни от Европа

Физическо описание

Евразийската сова принадлежи на семейството Strigidae и на рода Bubo. Тази птица е сред най-големите видове сови в света и може да бъде с дължина 30 инча с впечатляващ обхват на крилата от над шест фута. Евразийската бухал обикновено тежи някъде между две и половина и десет килограма, като мъжките са малко по-малки по размер и ръст, отколкото техните женски колеги. Физическите характеристики, специфични за този вид сова, включват тъфтинг "уши" от пера, оранжеви очи, плътни тела и черни клюнове, както и преградени крила и опашки. Перото на този вид е предимно кафяво, с ивици черно оперение. Площите на долната част на птицата са по-светли в тон, а гърлото на бухала е бяло. Дискът на лицето на евразийската бухал е сив на цвят и вдлъбната.

Диета

По отношение на диетата си, евразийската сова обикновено се храни с множество малки животни, включително такива като зайци, гризачи, птици, насекоми, риби, земноводни и влечуги. Тези винаги бдителни и мощни птици предпочитат да ловуват по време на тъмните, нощни часове и да търсят плячката си, докато почиват на кацалки или летят на ниска надморска височина. Евразийската сова е надарена с остра зрение и отлични слухови способности, които комбинират, за да могат птиците ефективно да намерят и уловят плячката си. Неговото вродено и чувствително усещане за звук е настроено да вдигне дори и най-лекия звук. Тази естествена характеристика по невнимание служи за подпомагане на евразийската бухал в непрекъснатия лов за храна, като служи за разкриване на точното местоположение на всяко животно, което птицата смята за подходящо за следващото ядене.

Хабитат и ареал

Евразийските бухали могат да бъдат открити в голяма част от Европа и Азия, както и в някои северни части на Африка в близост до Средиземноморското крайбрежие. Тези птици живеят в райони, където храната е много. Те са подходящи за живеене в голямо разнообразие от терени, включително гори, изолирани земеделски земи и пейзажи с високи скали, на които птиците могат безопасно да кацнат, докато ловуват животни, които се скитат по тревните площи по-долу. Местообитанията на евразийската бухал могат да варират от скалисти планински райони до мочурища. В някои от най-коварните планински вериги в света, включително азиатските Хималаи, Алпите на Европа и Тибетското плато, могат да се открият също евразийски орели. Международният съюз за опазване на най-новия Червен списък на застрашените видове, работещ в сътрудничество с BirdLife International, класифицира евразийските бухали като вид от най-малкото безпокойство, като се има предвид голямото им население и масивния географски обхват на тяхната диаспора. Все пак, тези птици са изправени пред заплахи от човешки дейности, като лов и злополуки с автомобилен трафик. Много страни са предприели мерки за защита и увеличаване на съответните популации от евразийски бухали.

Поведение

Евразийската бухал е висококвалифициран летец, който прелита във въздуха с дълги, бързи плъзгащи се и плитки крила. Тези силно териториални птици са страховити и високоефективни ловци. Като така наречен „най-голям хищник”, евразийската бухал се изправя пред няколко, ако изобщо има такива, заплахи от други хищни животни, тъй като седи на горния ред на хранителната верига. Тези птици са предимно активни през нощта, предпочитайки да спят през дневните часове. Евразийските орели също са за тяхната способност да правят редица вокални звуци, които се използват за предаване на такава информация на други като териториални претенции и търсене на партньор. Тези птици понякога са опитомени от хората и обучени да контролират нашествията с вредители.

репродукция

Гнездата на евразийските бухали обикновено се намират на скални издатини или в пещери, както и в пукнатини по планински скали. След като женската снася яйцата си, тя прекарва по-голямата част от времето си в инкубация, докато мъжът й е отговорен за намирането на храна. След като се освободят от яйцата си, бебетата-евразийски бухали започват да отварят очите си след няколко дни. След това те бързо нарастват и през това време е важно и двамата родители да работят усилено, за да гарантират, че техните млади са достатъчно хранени, за да станат здрави и силни. Евразийските бухали достигат зрялост на възраст от две до три години. В дивата природа евразийските бухали могат да живеят около 20 години, което става още по-дълго, когато се държат в плен и се грижат добре.

Препоръчано

Къде се намира каскадния диапазон?
2019
За какво е известна Северна Каролина?
2019
Странния остров на кукли в Мексико
2019