Факти на Osprey: Животни от Северна Америка

Физическо описание

Ospreys, или Pandion haliaetus, са рибни птици, които се хранят с големи размери и ефектен вид. Размерът на тази птица обикновено варира между 21 и 23 инча (54 и 58 сантиметра) с тегло от около 2, 3 до 3 килограма (1, 2-1, 4 килограма), като техните крила се разпростират до около 5 или 6 фута (1, 5 до 1, 8 метра) ). Гръбните части на този вид птици, включително задната и горната част на крилото на крилото, са с дълбок, шоколадово-кафяв цвят, докато вентралните им области са предимно бели. Гърдите им са бели с малко кафяво петно. Коронките и челата на Ospreys са предимно бели, с тъмна линия, която върви около очите и се простира до страните на шията. Цветът на птичите ириси е жълт, с бледосиня, прозрачна, мигаща мембрана. Въпреки че половете в Ospreys са доста сходни по външен вид, няколко различия могат да бъдат използвани за различаване. Възрастните мъже обикновено имат по-тънко тяло и по-тесни крила, отколкото женските, като жените обикновено достигат телесни маси с 15-20% по-високи от тези на мъжете при достигане на физическа зрялост. Кафявите ивици по гърдите обикновено са по-тъмни и по-плътни при жените, отколкото при мъжете. Младите животни от този вид са сходни с тези при възрастните, с изключение на оранжево-червения цвят на техните ириси в първите години и люспестия вид на гърба и крилцата на крилото, който се дължи на леките цветни ръбове на първия им вид. пера, които се губят от времето, когато видят първата си зима.

Диета

Или морските или сладководните риби могат да включват лъвския дял от диетите на Ospreys. Тъй като тези птици не могат да се гмуркат повече от 0, 5-1, 0 метра дълбоко във водата, техните хранителни източници са ограничени предимно до тези риби, които се срещат в плитки води или риба на повърхността. Средният им размер варира между 8 и 14 инча (20 и 36 см). Проникващата визия на Ospreys може да открие подводни движения от височина от 10 до 40 метра над повърхността на водата. След като маркират своите цели, птиците се носят над водата за няколко мига, преди да се хвърлят във водата, първо да стъпят, за да хванат плячката си. Този вид птици е добре проектиран от природата, за да посрещне своите хищнически навици за хранене. С остри подправки под пръстите й, талони със скали, обърнати назад, и ноздри, които могат да бъдат затворени при гмуркане във вода, ефективният хищник е добре подготвен да успее лесно в усилията си да лови риба.

Хабитат и ареал

Обикновени риби обикновено често се срещат в райони с плитки риболовни зони или по-дълбоки води, където рибното училище е близо до повърхността. Районите с плитки, пълни с риба води, като езера, блата, лагуни и реки, служат като идеални местообитания за процъфтяване на тези птици. След соколи на сова, Ospreys са втората най-често срещана хищна птица или граблива птица в света. С изключение на Антарктида, те се срещат в тропическите, субтропическите райони и умерените на всички други континенти. През лятото, Ospreys са открити в Северна Америка от Аляска до Нюфаундленд и по-нататък на юг към Флорида и брега на Персийския залив. През този сезон те също се размножават във всички части на Европа. През зимния сезон Ospreys мигрират по бреговете към Южна Америка, Южна и Югоизточна Азия и Северна Африка. В Австралия тези птици имат предимно заседнало присъствие без големи миграции. Златните орли, плешивите орли, големите рогати бухали са най-често срещаните естествени хищници на тези птици. През периода от 50-те години до 70-те години на миналия век, популациите на Osprey се понижиха значително, благодарение на широко разпространената употреба на пестициди, които отровили тези птици и разредили техните яйчни черупки. Въпреки това, стриктното прилагане на забраните за вредни пестициди, като например забраната за ДДТ от 1972 г., помогна за превръщането на популациите на Osprey в по-безопасни нива. Резултатите от консервационното състояние, предоставени от Американското проучване за развъждането на птици, показват окуражаващо увеличение на популациите на Osprey, което показва темп на растеж от 2.5% на година между 1966 и 2010 година.

Поведение

Обиколите обикновено са самотни по природа и обикновено се настаняват самостоятелно или в малки групи от шест до десет. Известно е, че те защитават непосредствените си места за гнездене, обикновено от други Ospreys, въпреки че не са строго териториални, като ги отличават от повечето други птици, които ядат риба. Въздушните преследвания за защита на гнездата са често срещани сред тези птици и дори в някои случаи могат да станат доста интензивни. Те предпочитат нощувки на открити места, като например голите клони на дърветата, и могат да се настанят на земята за топлина в студените дни. Известно е, че младежите агресивно се конкурират с източници на храна, което често води до елиминирането на техните по-слаби, по-късно излюпени членове.

репродукция

Установено е, че Ospreys се чифтосват за цял живот, въпреки че са докладвани редки случаи на полиандрия. По време на размножителния сезон двойка мъже и жени ще влязат в 5-месечен период на партньорство, за да отгледат потомството си. Гнездата се изграждат внимателно от партньорите с помощта на пръчки, с компактна облицовка от водорасли, корени, лози и други подобни материали вътре в тях. Мъжът се занимава предимно с събирането на всички тези материали, докато женската ги подрежда да строят гнездото. Гнездата, построени през първия сезон на двамата, обикновено са малки, но, както минават последователните години, гнездата могат да станат големи, някои достатъчно големи, за да могат дори да настанят човека. В рамките на един месец след чифтосването между жените се поставят между 2 и 4 белезникави яйца с отличителни петна от червеникаво-кафяви цветове. Средното време между излюпването на яйцата и физическото им развитие в бебешки растения обикновено продължава около 10 седмици.

Препоръчано

Какво е Коранът и кой го е написал?
2019
Какви са основните природни ресурси на Йордания?
2019
Родните земноводни на Индия
2019