Факти на плешивия орел: Животни от Северна Америка

Основни характеристики

Haliaeetus leucocephalus, или плешив орел, е националното животно на САЩ. Името “Плешив орел” не означава, че орелът всъщност е плешив. Името означава "бяла глава". Възрастните плешиви орли са предимно кафяви на по-голямата част от телата им, с бели глави и опашки. Женските и мъжките видове имат еднакви оцветители, като единствената основна разлика е, че женските са с поне 25% по-големи по размер и тегло от тялото, отколкото мъжките. Техните опашки са малко по-дълги по отношение на размера на тялото сред много други видове птици и леко клиновидни. Техните клюнове са жълти на цвят и са големи и закачени. Техните крака и ириси също са жълти, а плешивите орли имат къси и мощни пръсти с големи нокти. Техните задни талони са силно развити и се използват за пробиване на плячката им, когато ги грабят отгоре. Междувременно краката им са без петна. Младите, незрели плешиви орли са предимно тъмнокафяви на цвят, петна с разхвърляна бяла петна. Човките им са черни и с краищата на жълтите. Плешивият орел достига половата си зрялост, когато е на 3 или 4 години. Тези птици се различават по размер в зрялост според местоположението, в което се намират. Колкото по-далеч от екватора и тропиците са те, толкова по-големи стават. Плешивите орли тежат между 3 и 6, 5 кг, дължината на телата им е около 70-120 см, а разстоянието между тях е между 1, 8 и 2, 3 м. Женските, които са по-големи от мъжките, обикновено тежат най-малко 5, 6 kg, в сравнение с 4, 1 kg сред мъжете, които са в сравнение с тях. Животът на плешив орел в дивата природа обикновено е около 20 години от раждането.

Диетични нужди

Плешивите орли са емблематични грабливи птици. По-голямата част от храната им се състои от риба, но те често могат да ядат и труповете на дребни бозайници като зайци, зайци, катерици, миеща мечка и други подобни земни плячки. Те живеят близо до влажни зони, големи брегове, вътрешни води или блата, от които произвеждат диети, базирани на риба. Плешивите орли обикновено правят гнездата си на върха на зрели дървета или иглолистни дървета. Те преследват големи и много високи дървета, за да живеят в околните води, които имат своите източници на храна. Такива дървета в идеалния случай трябва да са високи поне 20 метра.

Домове на плешивия орел

Плешивите орли са родом от Канада, Мексико, Сен Пиер и Микелон и САЩ. Птиците са чувствителни към човешката дейност и следователно ще направят гнездата си колкото се може по-далеч от човешкото разстройство. Често можете да ги намерите във блатистата мангрова гора във Флорида, залива Чесапийк, Уайоминг и Южна Аляска. Веднъж силно застрашени, усилията за опазване доведоха до почти осемкратно увеличение на популациите на плешивия орел през последните четири десетилетия и 72, 2% увеличение през последните десет години. Днес величествената птица е включена в списъка на "най-малкото притеснение" от Червения списък на застрашените видове, публикуван от Международния съюз за опазване на природата. Веднъж намерен само в Северна Америка, днес птицата се е разпространила в Белиз, Бермудските острови, Ирландия, Пуерто Рико, Руската федерация и американските Вирджински острови.

Sky High Life

Известно е, че плешивите орли са сред най-мощните флаери и могат да летят със скорости от 56-70 км / ч, когато се плъзгат или се разхождат необременени и дори до 48 км / ч все още, когато носят риба или храна. Още по-впечатляващо е, че те могат да ускорят гмуркането при 120-160 км / ч. Птиците са териториални и мигрират само през зимата, когато водите, които държат храната им, замръзват. Известно е, че те остават в същите местообитания през целия си живот, като се движат между северните и южните си домове, когато водните тела замръзнат и се връщат през лятото. Плешивите орли са общи птици и живеят в опаковки.

Орехово съдене

След размножаването на двойка плешиви орли женските ще положат яйцата си и тези яйца ще се излюпят след два месеца инкубация. Даден плешив орел се смята, че се чифтосва за цял живот само с един партньор, и ще се чифтосва само с друг, ако техният първоначален партньор е умрял. Ако приятелите се опитват да имат потомство и не са успели да го направят в продължение на няколко години, те могат да отидат и по различни начини и да се опитат с различни нови приятели. Смята се, че на възраст от три или четири години в сексуалната им зрялост те са готови да се чифтосат. Птиците се връщат в местообитанията си, където са родени, за да се чифтосват, като следват гореспоменатите миграционни модели. Ухажването с плешив орел се улеснява от впечатляващи демонстрации на умения „танци” по време на полет. Тук партньорите гонят, спускат се и се въртят в небето. Те ще се изкачат на високи изкачвания, ще затварят талони и свободно падане, ще отключват ноктите си и ще се отделят точно преди да ударят земята. Също така те се състезават и чрез зрелищни разговори, привличайки един друг чрез „песен”.

Препоръчано

Какво е триенето на разстоянието?
2019
Кой е президентът на Франция?
2019
Най-северните селища в САЩ
2019