Факти на Roadrunner: Животни от Северна Америка

Физическо описание

Roadrunner (латинизиран като Geococcyx californianus ), е голяма, черно-бяла петниста птица с отличителен герб на главата. Той има силни крака, които позволяват бързите му способности, дълга опашка с бял връх и огромен законопроект. Roadrunners варират в дължина от 20 до 24 инча от върха на опашките си до краищата на човките си. Като член на семейството на кукувицата, той се идентифицира с крака с 2 напред и 2 задни пръста. Тези пръсти са кафяви и имат бледи златни петна. Горната част на тялото е предимно кафява, а врата и горната част на гърдите на Roadrunners са бели.

Диета

Пътникът е опортюнистичен всеядник. Диетата му обикновено се състои от насекоми, като скакалци, щурци, гъсеници и бръмбари, малки влечуги, като гущери и змии, гризачи и други дребни бозайници, както и паяци, скорпиони, стоножки, охлюви, малки птици и яйца. Те получават голяма част от зеленчуковите продукти, както и техните плодове, семена и смрадлика. Roadrunner обикновено се хранят на земята, а когато ловуват, правят изненадващо бягане с плячка под прикритие. Roadrunners могат също да скочат във въздуха, за да уловят насекоми, и са много добри в жертвата, която се избива от земята. Тъй като те могат да тичат толкова бързо, те дори ще се поддадат на стрелителни гърмящи змии.

Хабитат и ареал

Roadrunners се срещат най-често в пустините и храстите региони на югозападните щати, Мексико и Централна Америка. Най-често са забелязани в САЩ в щата Юта, Колорадо и Оклахома. Те обитават открит, равен или метен терен с рядка покривка, ограничена до различни видове пустинни храсти. Поради адаптацията им към пустинната среда и общата липса на човешка дейност в тези райони, пътниците не се считат за застрашени или застрашени, но в същото време местообитанието им е било засегнато в определени области.

Поведение

Не много от социалистите, Roadrunners обикновено живеят сами или по двойки. Парите често ще заемат едно пространство на територия за дълъг период от време. Техните хищни навици обикновено им помагат да съберат голямо количество влажна храна, която им помага да се хидратират и те също така ще абсорбират водата от изпражненията си преди екскрецията. добре. Освен това, те също са в състояние да премахнат излишната сол в храната си от носните им жлези. Тъй като те могат да се движат толкова бързо, колкото близо до 20 мили в час, те са много добри хищници и могат да избягат от други хищници доста лесно, чрез бягане или летене. Известно е също, че правят бързи, вокализирани стържещи звуци със своите клюнове.

репродукция

Размножаващите се двойки на пътя са моногамни и ще се чифтосат заедно през целия си живот. Мъжът ще се опита да спечели жена чрез показване на ухажване, по време на което мъжът се покланя и парадира пред потенциалните си приятели с висока глава, крила и опашки. Репродуктивният сезон за тях продължава от пролетта до средата на лятото. Женските се размножават и излюпват в гнездата, които често се състоят от пръчки и се намират във високи дървета. Яйцата им обикновено са бели. Всеки съединител обикновено се състои от между 2 и 6 яйца. Излюпването е асинхронно и двамата родители се редуват както в инкубацията на гнездата, така и при храненето на малките.

Препоръчано

Какво е Коранът и кой го е написал?
2019
Какви са основните природни ресурси на Йордания?
2019
Родните земноводни на Индия
2019