Факти за снежна гъска: Животни от Северна Америка

Физическо описание

Снежната гъска е част от семейството на Anatidae, което е широко разпространено в Северна Америка и включва други гъски, както и патици и лебеди. Снежната гъска е известна със своите бели пера, макар че е често погрешно схващане, че всички снежни гъски украсяват такова ледено изглеждащо бяло палто. Напротив, само тези "бели морфи", които растат тези твърди бели пера, тъй като "синьо-морфи" растат тъмни, пъстри, кафяво палто. В зависимост от размера и зрелостта на снежната гъска, нейният размах на крилата може да достигне дължина 4, 5 фута, въпреки че техните малки тела обикновено растат само между 2 и 3 фута височина, когато стоят. Мъжките гъски ще нарастват с тегло между 5 и 6, 5 килограма, а женските са малко по-малки от 3, 5 до 5 паунда.

Диета

Снежните гъски са тревопасни, както и много други мигриращи птичи видове. Зърната, тревите и листата са сред фаворитите в диетата на Снежката гъска, макар че когато Гъските пътуват на юг, диетите им могат да се променят, за да отговарят по-добре на новите им среди. Женската снежна гъска ще се храни до 18 часа на ден за храна, когато пристигне на местата за размножаване. Това продължава дотогава, докато лежат и излюпват яйцата си, като по това време те прекарват само около час или два дневно хранене. Снежната гъска може да произведе от 6 до 15 изпражнения на час, тъй като храносмилателните им пътища ще усвоят храната си най-много за два часа.

Хабитат и ареал

Епичното им годишно пътуване на юг дава на Снежните гъски една от най-големите гами от всичките им птичи колела в Новия свят. През зимните месеци те летят на юг, тъй като не могат да издържат студените зимни месеци в Канада. След зимата Снежните гъски отново ще летят обратно на север, където ще поставят яйцата си в гнездовите им зони на арктическата тундра. Поради обширното им хранене, снежните гъски могат да причинят много щети на районите, в които се хранят. В отговор на това преди 1916 г. птиците са били ловувани почти до изчезване. Около това време бяха приети закони, които ограничаваха лова на снежните гъски. До 1970 г. ловът на тези птици беше позволен отново, въпреки че броят им постоянно се регулира. Днес няма никаква заплаха за Снежните гъски, тъй като техният брой продължава да расте, а ловуването им отново е позволено.

Поведение

Снежните гъски са социални птици и принадлежат към стадата. Тези стада стават особено големи през зимните месеци и по време на миграции. За да намерят храната си, снежната гъска ще се храни в плитки води (за да намери някои треви) или на сушата. Те са отлични флаери, плувци и пешеходци. Все по-разнообразни същества, Снежни гъски летят по време на миграцията, могат да плуват, докато спят, и да ходят, докато се хранят, за да намерят храна.

репродукция

По подобие на император Пингун, Снежната гъска ще се чифтосва само с 1 или 2 птици през целия им живот. Те се привързват един към друг на време между 2 и 4-годишна възраст. Всяка женска снежна гъска е филопатрична, което означава, че ще се върне само към собствените си места за гнездене, за да роди. Женските снежни гъски ще се гнездят заедно в колонии, които обикновено са по-високи от морското равнище. Единична жена може да сложи до 5 яйца и да започне между 20 и 25 дни. Веднъж излюпена бебешка гъска, отнема само няколко часа, докато бебето напусне гнездото и започне да пътува с майка си. Снежните гъски ще останат пеша за първия месец или по-рано от младия си живот и на около 50 дни ще започнат да летят. Млада снежна гъска ще остане със семейството си за около 3 години, докато е готова да започне свой собствен репродуктивен цикъл.

Препоръчано

Основни религии във Виетнам
2019
Какво представляват седиментните скали?
2019
Какво е националната авиокомпания на Аржентина?
2019