Какви животни живеят в Северна Америка?

Северна Америка има разнообразни видове животни и е дом на около 457 бозайници (напр. Бизони, миещи мечки, планински лъв, бобри, лосове и ягуари), 914 птици (например плешив орел и гъска) 662 влечуги (напр. Алигатор) над 300 амфибии и 4000 известни паякообразни (напр. кората скорпион). Северна Америка включва Съединените щати, Канада, Мексико и Гренландия, всяка от които е натоварена с разнообразни екологични системи, които поддържат тези уникални животински видове, включително много от тях, които също имат вградени адаптации, което ги прави подходящи за оцеляване в същите тези области.

Аризона Кора Скорпион

А зрял скорпион от Аризона е с дължина около 3 инча. Козината му е светлокафява или жълтеникавокафява, което й позволява да се смесва добре в пустините. Arizona Bark Scorpions имат две предни нокти и един заден нокът, разделени от тяло с два чифта крака от всяка страна. За разлика от други скорпиони, които водят самотен начин на живот, Аризонските скорпиони живеят в опаковки и са агресивни само когато са застрашени. Телата на Аризона Кора Скорпион са покрити с екзоскелет, който се хвърля от преливане. Горещият пясък на пустинята Соноран е идеалното местообитание за Аризонските скорпиони. Засажда своята плячка, като се крие в дупки, които изкопава или зад скалите. Аризонският кора от скорпион удря плячката отзад и е парализирана с отрова. Основните диети на Аризона Барк Скорпион се състоят от щурци, хлебарки и бръмбари. Аризона Bark Scorpion отрова е опасна за деца и възрастни хора и може да убие, ако ухапан човек не е спешно лекувани. Аризонският Скорпион отлежава и започва да се чифтосва след една година, а средната му продължителност на живота е 6 години, според Световете на Скорпион.

ягуар

След тигъра и лъва, ягуарът е най-голямата котка в Америка и третата по големина котка в света. Нейната кожа е жълта и тен, но може да варира от червеникавокафява до черна. Ягуарните петна са плътни и черни по главата и шията, но има по-големи розови модели на страната и задната част на тялото, според защитниците на дивата природа. Теглото му е между 100 и 250 паунда, според National Geographic, но мъжете са по-тежки. Височината на ягуара до раменете е от 25 до 30 инча, а дължината му до опашката е между 34 и 75 инча, според защитниците на дивата природа. С изключение на случаите на чифтосване, ягуарите водят самотен начин на живот на територия, обозначена с отпадъците или дърветата. Ягуарът в голяма степен ловува на земята, но понякога се изкачва по дърветата, за да получи плячката си. Нейната плячка се състои от елени, капибара, пекари, тапир, и тъй като е добър плувец, тя също така яде риба, костенурки и каймански алигатори. Днес голяма част от населението на ягуара е в Южна и Централна Америка, като нейният брой е намалял в Съединените щати. Тези местообитания имат широколистни и дъждовни гори, блата, пампаски тревни съобщества и планински райони. В света остават само 15 000 от тези ягуари, според защитниците на дивата природа. Продължителността на живота на ягуара е между 12 и 15 години в дивата природа, според National Geographic.

Канадска гъска

Канадската гъска има уникална черна глава и шия, и бяла лепенка по гърлото. Размерът на тялото му е между 30 и 43 инча, с размах на криле между 4, 2 и 5, 6 фута. Теглото е между 6.6 и 19.8 паунда. Той се разпространява в цяла Северна Америка и се приспособява към множество местообитания, стига те да се хранят с треви, зърна или плодове, според National Geographic. Но местообитанието по избор е навсякъде с езера, реки, езера, ферми и дори паркови площи, според всичко за птиците. Канадските гъски живеят в стада, които са шумни и шумен, и са известни като увреждания за хората на обществени места като паркове, голф игрища или райони в процес на развитие и градове. Тази тревопасна птица постига полова зрялост на две години, а средната продължителност на живота й в дивата природа е 24 години, според National Geographic.

Източен лос

Източният лос е най-големият член на семейството на елените, според видовете под риск. Нейната кожа е кафява до кафява черна до сиво цвят. Вратът и опашката са къси, уши дълги, а торсът е компактен и здрав. Източният лос също има подгъвка под гърлото си и рога, чиято дължина е от 55 до 65 инча за бикове. Зрело женска тежи около 836 паунда и 1 106 фунтове, според доклада на Министерството на вътрешните риболовни дейности и дивата природа на Мейн. Дължината на източен лос е около 9 фута и височина до рамото от около 6 фута. Неговото местообитание е бореални и смесени дървесни гори, храстови земи и влажни зони. Това е така, защото източният лос се храни с клонки, стъбла и листа от млади широколистни дървета и храсти. Женските зрели да се размножават на 3, 5 години, а биковете - на 5, 5. Източният лос е самотно животно, освен когато се чифтосва, или жена, която се грижи за малките. Населението на източните лоси е в Нюфаундленд, Нова Скотия и Северна Онтарио в Канада.

Северноамерикански бобър

Северноамериканският бобър е гризач с дължина 120 сантиметра и тежи от 35 до около 70 килограма, според ARKive Initiative. Това е най-големият от всички северноамерикански гризачи. Северноамериканските бобри имат груба сиво-кафява кожа, дълга опашка и четири изразени кафяви резци. Неговите къси предни нокти са изрязани, за да улеснят изкопаването на дупки и обработката на храната. С помощта на задните си крака и руля като люспеста опашка, северноамериканският бобър може да плува и да се гмурне във водата. Според National Geographic тя яде листа, кора, клонки, корени и водни растения. Северноамерикански бобър е активен през зимата, плува и се храни в езера дори в ледени условия. Идеалното му местообитание са влажни зони като потоци, езера и езера, където има храна. Северноамериканският бобър създава собствено местообитание, когато условията са неподходящи, като "строят" язовири чрез изсичане на дървета с мощни челюсти и създаване на структури от кал, които да блокират потоците, и създават езера в горите, за да живеят там, според National Geographic.

Американски бизон

Най-големият бозайник в Северна Америка е Америка Бизон. Височината му до раменете е от 1, 5 до 2 метра, а дължината му от главата до задника е от 2, 1 до 3, 5 метра, според ARKive Initiative. Опашката е от 50 до 60 сантиметра. Америка Бизон тежи 930 до 2200 паунда, според National Geographic. Тя има рамо, и къса, здрава шия и голяма глава с извити нагоре рога. Горната част на главата е покрита със здрава черна козина, а под долната челюст е черна брада. Раменете и предните крайници на Америка Бизон имат кафяво-черно кожено палто, а долната му част има дълга черна козина. Тялото на Америка Бизон е по-малко от бик. Нейното естествено местообитание в Съединените щати е натоварено с пасища, ливади и бореални гори, в държави като Монтана и Колорадо. Те имат обикновена трева, билки, храсти и клонки, на които се храни Америка Бизон. Тя може да се движи до 60 километра в час, въпреки обемната си форма и е социално животно, което живее в стада. Америка Бизон постига полова зрялост на възраст между 2 и 4 години, а средната му продължителност на живота в природата е от 12 до 20 години, според National Geographic.

Американски алигатор

Като най-голямото влечуго в Северна Америка, американският алигатор обхваща между 3 и 4.6 метра, според National Geographic, и тежи около 1000 паунда. От крокодила се отличава със заоблената муцуна, а когато челюстите му се затварят, не се виждат зъби, за разлика от крокодила. Американският алигатор живее в сладководни местообитания като езера, реки, езера, блата и блата, разположени в югоизточна част на САЩ, в държави като Флорида, Южен Тексас и Луизиана. Тялото му е черно, осеяно с петънца от маслинено-кафяв цвят, с дебели люспи, мощна опашка, силни крайници и прегънати пръсти, които позволяват да плува. Диетата на американския алигатор се състои от риба, костенурки, змии, дребни бозайници, разлагаща се плът и дори хора. Големите мъжки са териториални и самотни, но по-малките алигатори живеят в близки събрания, според защитниците на дивата природа. Тя постига полова зрялост на около шест фута, постигната след 10 до 12 години. Според National Geographic техният живот в природата е между 35 и 50 години.

Пума

Алтернативно известен като пума, пума или пантера, планинският лъв е самотен и затворнически хищник и член на най-голямото семейство котки в Северна Америка. Според защитниците на дивата природа, височината му в раменете е между 2 и 2, 3 фута, а дължината му е 3, 5 до 5, 5 метра и тежи от 110 до 180 паунда. Жените тежат по-малко от мъжете. В Северна Америка, планинският лъв се намира в Британска Колумбия и Южна Алберта в Канада, Калифорния, Тексас, на изток от река Мисисипи, Флорида и Вашингтон в САЩ. Голямата котка се храни с елени, мишки, катерици, диваци, миещи мечки, зайци, планински кози, лосове и бобри. Планинският лъв е териториален, когато се чифтосва, и може да убива млади, така че да се съчетава с жени, на друга мъжка територия, според защитниците на дивата природа. Жените постигат полова зрялост на 2, 5 години, а мъжете на 3 години, според Спасителната служба на Big Cat. В дивата природа, те могат да живеят в продължение на 12 години и в плен 25 години, според защитниците на дивата природа.

миеща мечка

А миеща мечка е силно адаптиран всеяден, роден в Северна Америка. Теглото му е от 4 до 23 килограма, а дължината му е от 60 до 95 сантиметра, според National Geographic. Обикновеният цвят на козината от енот е сив и кафяв, а други са червени, черни, златни, бели или албиноси. Живее в гори, блата, прерии и градски райони. В естествената си среда обитава водната фауна като раци, жаби и други. Но също така яде мишки, насекоми, яйца, плодове, плодове и царевица, което я прави опортюнистична. В градските райони миещите мечки вандализират контейнерите за боклук в търсене на лесна храна. През зимата те почиват (спят продължително време) вместо да спят зимен сън и използват мазнини, съхранявани в опашките си, за да останат топли. Еноти е сравнително социално, противно на вярванията, те се събират заедно в детските градини, според Националната федерация по дивата природа. Жените-миещи се достигат полова зрялост на 10-ия месец, а мъжете на втората година. В дивата природа те имат средна продължителност на живота от 2 до 3 години, според National Geographic.

Плешив орел

Плешивият орел е национален символ на САЩ от 1782 г. Дължината на тялото му е 86 до 109 сантиметра, а размахът на крилата е от 6 до 8 фута, според National Geographic. Теглото на плешивия орел е между 6.5 и 14 килограма, въпреки че най-големият орел някога е бил 6 метра висок, ширина 3 метра и тежи над два тона, според National Geographic. Когато е зряла, тази птица има бяла глава и опашка, тъмнокафяво тяло и крила, а краката и банкнотата са ярко жълти, според доклада „Всичко за птиците“. Изборното местообитание на плешив орел е в близост до водни басейни, брегове и езера, където има изобилие от риби, макар че ще ядат и малки бозайници. Аляска, Канада, Флорида, Мичиган и Калифорния са места, където плешивите орли се наблюдават с най-голяма редовност в САЩ. Макар че основната диета на орела се състои от прясна риба, тя изхвърля мърша (разлагаща се плът от мъртви животни) и краде убийства на други животни. Тази прочистваща черта принуди Бенджамин Франклин да се противопостави на това, че е американски национален символ, който предпочиташе пуйката да служи в същата роля. Плешив орел достига полова зрялост от 4 до 5 години, почти докато те пораснат възрастни оперения. В дивата природа тя може да живее средно до 28 години, според National Geographic. Забраната на отровния ДДТ пестицид през 1972 г. доведе до експлозия на популации на плешив орел в САЩ и в резултат на това днес тя вече не е застрашена птица.

Препоръчано

Къде се намира каскадния диапазон?
2019
За какво е известна Северна Каролина?
2019
Странния остров на кукли в Мексико
2019