Местните птици на Мавритания

Мавритания, официално известна като Ислямска република Мавритания, се намира в западния район на Северна Африка. Тя е единадесетата най-голяма страна в Африка, а на изток и югоизток граничи с Мали, Атлантическия океан на запад, Сенегал на югозапад и Алжир на североизток, докато Мароко и част от Западна Сахара лежат на север. Покритието на страната е 397 685 квадратни мили с население от около 4, 1 милиона души. Нуакшот е столицата, както и най-големият град в страната. Дивата природа на Мавритания се състои както от фауната, така и от флората (растенията).

Вилица-Дронго

Вилката-опашка Drongo, наричана също Общата, африканската или Савана Дронго, е научно известна като Dicrurus adsimilis . Той е вид drongo от семейството на Dicruridae и е роден в тропиците, субтропиците и умерените зони. Той се намира главно в държавите от Субсахарска област по горите, храстите и сухия климат. Мъжките са гланцови по гръб от женските с приблизителна дължина до 9, 8 инча. Диетата им се състои главно от насекоми.

Пясък Мартин

Пясъчната марина, научно известна като рипария Рипария, е мигрираща вълчиста птица от семейство Хирундиниди. През лятото те се срещат главно в Европа, Северна Азия, Северна Америка и средиземноморските страни, докато през зимата се срещат в Източна и Южна Африка, Южна Америка и Южна Азия. Птицата с дължина 4, 7 инча се намира предимно в близост до големи водни обекти през цялата година. Тя слага приблизително четири до пет яйца наведнъж и се храни главно с насекоми като мушици и мушици.

Голям боядисан бекас

По-големият бояджийски бекас, научно известен като Rostratula benghalensis, е вид бодливи птици от семейство Rostratulidae. Този вид на кучетата показват сексуален диморфизъм, където женските са по-големи и ярко оцветени от мъжките. Те се срещат в блатата по бреговите линии, блата, езера и потоци в Африка, Непал, Индия, Бангладеш, Пакистан и Югоизточна Азия. Те се срещат главно в групи, вариращи от две до дванадесет, където женската слага яйца в гнездо, което да бъде инкубирано от мъжките между април и юли. Диетата им се състои от насекоми, ракообразни, мекотели и семена.

Малък гмурец

Малката гробница, научно известна като Tachybaptus ruficollis, е водна птица от семейството Podicipedidae. Това е най-малкият вид от семейство гробници с дължина на възрастните от 9, 1 до 11, 4 инча. Цветът на техните пера се променя с различна възраст, тъй като възрастните са предимно тъмни, особено през лятото. Малките гробници се размножават в малки колонии в гъсто растителни райони, но след размножаването си мигрират към по-отворени и по-малко растителни зони. Той е отличен плувец и водолаз в преследване на риба и други безгръбначни, които съставляват значителна част от диетата си.

Заплахи и усилия за опазване

Загубите на местообитания и глобалното затопляне са най-големите предизвикателства пред птиците на Мавритания. Пясъчният Мартин Бийт е често срещан вид птици, те все още са в голям брой, но през годините загубата на местообитания и фрагментацията са довели до намаляване на техния брой в държави като Калифорния.

Местни птици от МавританияНаучно наименование
Вилица-ДронгоDicrurus adsimilis
Pied AvocetRecurvirostra avosetta
Африканско жълто бяло окоZosterops senegalensis
Голям боядисан бекасRostratula benghalensis
Мухоловка Африкански райTerpsiphone viridis
Пъдпъдък-дъждосвирецOrtyxelos meiffrenii
Пясък МартинРипария Рипариа
Голям меден гидИндикатор на индикатора
планинска чинкаFringilla montifringilla
Малък гмурецTachybaptus ruficollis

Препоръчано

Австралийски национален университет - Институции по света
2019
Какво са били главните причини за Втората световна война?
2019
Каква беше програмата „Аполо“?
2019