Общи Warthog факти: Животни от Африка

Физическо описание

Най-забележим е общият Warthog от двете двойки бивни, които излизат навън и се извиват нагоре от голямата му глава. По-ниските бивни, остри като бръснач, като се трият за горните бивни, се използват в защита срещу хищници, както и да изкопават често оскъдните си храна и водоизточници от обикновените бородавки, докато бродят самостоятелно или в групи. Въпреки че има лошо зрение, общият Warthog има отлично обоняние, което се използва за лов за храна и за откриване на врагове. Също така е много бързо животно, способно да избяга от опасността с опашка, насочена към небето.

Диета

Въпреки че имат много къси шии и дълги крака, обикновените боддички успяват да се хранят, като коленичат на китките си, които са омекотени от мазолести възглавнички. По този начин те се придвижват по-тясно към земята, като изкореняват тревисти корени, луковици и грудки от твърдата суха почва с острите си резци. От тези растителни храни, ограничените водни нужди на Общия бородавник могат да бъдат задоволени от това, което се извлича. В случай на спешност, общата бородавка не е против да яде мърша или дори тор от различни месоядни животни.

Хабитат и ареал

Общата Warthog се разпространява в район, който се редува между дъждовни и сухи сезони. Веднъж срещан в Нигер, увеличаването на опустиняването и непрекъснатото разширяване на Сахара в зоната на Сахел са довели до загуба на ценни местообитания за общия бог. Популациите им се разпространяват във все по-оскъдните райони на Източна и Южна Африка. Те непрекъснато се движат в рамките на своите ареали, процъфтяващи както във влажни, така и в сухи савани, както и с открити храсталаци и гори, обикновено близо до някакъв източник на повърхностни води. Необичайни за диви видове, обикновените ботуни ще избягват гъсталаците и горите, когато ги срещнат.

Поведение

Обичайните Warthog се срещат обикновено в семейни групи, въпреки че зрелите нерези живеят сами, като се присъединяват само към група по време на брачния сезон. Бият се в периода на чифтосване, въпреки че те са сравнително доброкачествени и по този начин позволяват на по-слабите мъже да избягат скоро след изпитание на сила. Обикновените Warthog почивка през нощта в дупки, винаги навлизащи назад, като тези пространства понякога се открояват като своите предварително чрез уриниране. При високи температури обикновените болоти ще се валят в кал или вода и при ниски температури се скупчват заедно в дупки. Общите Warthogs не проявяват териториално поведение и споделят места за почивка, хранене, пиене и валяване.

репродукция

Обикновените бодли са станали полово зрели между 18 и 20 месеца, въпреки че действителните им дейности по развъждане се извършват едва след като са достигнали пълната си сила на около четиригодишна възраст. Женските привличат мъже в края на дъждовния сезон, като уринират в прегърбена позиция. Жена и мъжът могат да имат повече от един приятел, решават се чрез борба и завършват с ритмични песнопения. Свината се изолира и ражда средно между 2 и 4 потомци по размер, но до 8 прасенца могат да бъдат родени веднага. Малките бодливи мъдреци първо се появяват от техните дупки след 6 до 7 седмици и след това започват да пасят на два месеца и са отбити от пет или шест месеца. Когато младите женски започнат да се размножават, те живеят в социални групи от диви свине, наречени "сирени", които могат да съдържат само една женска женска и свързани с нея възрастни жени и тяхното колективно потомство. Мъжките напускат своите ергенски групи, а по-възрастните мъже - самотните си съществувания, само по време на размножителния сезон, който ежегодно започва, тъй като дъждовното време отстъпва на по-сухи време.

Препоръчано

Мейкън Болинг Алън - важни фигури в историята на САЩ
2019
Езици, говорими в Египет
2019
Франц Шуберт - Известни композитори в историята
2019