Pocket Gopher факти: Животни от Северна Америка

Физическо описание

Джобен джоб е ровящ, опашен гризач, с малки уши и очи. Цветът на козината му може да варира от всякакъв нюанс от бледокафяв до почти снежнобял. Джобните клюкари имат дълги извити нокти на пропорционално големите си предни крайници и остри извити резци. Устните на джобен зъб се приближиха зад изпъкналите предни резци. Техният размер за възрастни варира от 5 до 14 инча, и те обикновено постигат тегло от около 2 паунда при кулминацията на физическото съзряване. "Джобната" част от името му произлиза от двата му кожа, облицовани с джобове за бузите, с отвори от двете страни на устата им. Съединените щати са дом на 13 породи джобен гофеър, според Университета в Небраска.

Диета

Един джобен гофтер яде само тревопасни билки, включително корени, луковици, коренища треви, храсти, месести части от растения, листа и растения. В снежна среда с ограничена зеленина те дори ще гризат кора от дърво. Живата растителност, която ядат, осигурява достатъчно влага, така че джобните джоланчета не се нуждаят от други водоизточници. Зъбите на резците на джобен зъб никога не спират да растат, за да попълнят онези, които се счупват при дъвчене. Те имат плоски молари, както и премолари за смилане на твърда растителност. Джобните бухачи се хранят с корени или се появяват, за да се хранят с повърхностна растителност. Те могат също така да изтеглят растенията от корените отдолу надолу в техните дупки, за да ги изядат вътре, докато остават скрити от надземни хищници.

Хабитат и ареал

Идеалното местообитание на джобен змия е с разхлабена, песъчлива почва и много годни за консумация растителни покрития, като например тревни площи и полета на реколтата. Те могат също да живеят в ниски крайбрежни райони, скалисти местообитания и в почви с лека текстура, които са живи с билки. В САЩ джобните гофери са най-разпространени в щата Вашингтон, западен Орегон и Северна Калифорния, според Американската служба за риба и дива природа. В САЩ подвидът на Мазама е най-застрашен, поради загубата на естественото си местообитание до урбанизация. През 2012 г. доклад на Центъра за биологично разнообразие съобщи, че само 757 лъвови членове на подвид на Мазама са останали.

Поведение

Джобен гофеър живее в дупки, които могат да покриват между 200 и 2000 квадратни метра общо, и са с диаметър от 2, 5 до 3, 5 инча, според Калифорнийския университет. В дупките, в които джобен джоб пътува с храна, обикновено са тунели на дълбочина от 6 до 12 инча под земята, докато хранителните им магазини са с дълбочина около 6 фута. Pocket gophers уплътняват отворите на техните дупки с земни свещи, които изтласкват, за да излязат на повърхността. Джобът може да е активен по време на всички часове на деня. Те живеят сами в своите дупки, освен в случаите, когато женските се грижат за малките си. Те използват обонянието си, за да намерят храна, а женската има 3 чифта зърна, за да нахрани бебетата си.

репродукция

Джобен джоб е самотен гризач и обикновено се свързва само с друг член на техния вид при чифтосване. От февруари до април се размножават джобни гофери, а младите се раждат под земята в гнездовите камери. Периодът на бременността се очаква да продължи около един месец или повече, според проучване на Университета в Канзас. Женски джобен гофеър ражда 4 млади във всяко средно легло. Младите са без козина, розови и набръчкани при раждане, очите и ушите им са затворени. След това те кърмят майките си, докато ги отбият. След отваряне на очите, те се отбиват и след няколко седмици се разсейват от гнездата на майките си, за да започнат да се хранят сами. Pocket gophers достигат полова зрялост след около една година.

Препоръчано

Най-високите сгради в Азия
2019
Какви са източниците на експозиция на хром в околната среда?
2019
Кои държави граничат с Молдова?
2019