Prairie Chicken Facts: Животни от Северна Америка

Физическо описание

В по-голямата прерия пиле ( Tympanuchus cupido ), наричан още Pinnated Groose или Boomer, всъщност не е истинско пиле на всички. Докато, както обикновеното пиле, е в семейството Phasianidae, пилето Prairie всъщност е по-тясно свързано с някои видове грозде. Тези големи птици са от Северна Америка и днес все още се срещат в дивата природа. Те са кафяви до сиви птици, подобни на пиле, и растат до размери, много по-големи от отглежданите във ферми пилета. Prairie пилета са набит и кръгли, те имат малка опашка, която стои изправено, и техните опашки са обикновено на тъмно син цвят.

Диета

Тези птици, които са служили за храна на много животни и хора, са сами тревопасни. Основните хранителни източници на прерийните пилета включват малки зърна, като пшеница, соя, мило (сорго) и царевица. Те също ще се насладят на семената, намерени на земята в прериите, както и на листата на различни растения. Всяка птица може да пътува няколко мили наведнъж в търсене на храни за хранене. По време на такива случаи птиците ще летят на разсъмване, само за да се върнат в своите домашни къщи близо до залез слънце.

Хабитат и ареал

Както подсказват имената им, Prairie Chickens обикалят на прерийни полета, които се простират през Американския Среден Запад и Северната и Централна равнини във всички посоки, от Канада до Мексико. Също така, в някои части на Тексас, Оклахома и Мексико, видът на Prairie Chickens може да бъде намерен, наречен "Малката прерия пиле". Тези прерийни равнини са идеални за прерийните пилета, тъй като те осигуряват перфектни места за развъждане и техните предпочитани хранителни доставки обикновено са в изобилие. Прайковите пилета наскоро са в упадък, тъй като много от домовете им са били засегнати от земеделски земи и предградия.

Поведение

Прерийните пилета са чистачи и те разчепват тревните съобщества с тяхното дългосрочно виждане. Мъжки прерийни пилета са най-известни със своите уникални, стърчащи, чифтосващи се позиции. Техните танци ще установят техния социален ранг, който се оценява чрез нивото на агресия, показана от даден мъж. Колкото по-агресивен е мъжът, толкова по-доминиращ става той. Това обикновено означава също, че тези доминиращи прерийни пилета имат по-голям шанс да се размножават и да извършват кръвни линии.

репродукция

Когато женското прерийно пиле е плодородно, мъжките ще изпълнят танцуващ чифтосване. Мъжките ще се срещат в общата земя (обикновено хранеща зона), наречена "лек", където ще разрошават перата си и ще вдигат ушите си. След това мъжките ще надуят оранжева торбичка, разположена от двете страни на вратовете им, и ще започнат да излъчват дълбок стон. Този “танц” привлича жени, а най-добрите “изпълнители” ще бъдат възнаградени с възможността да се чифтосат. Когато една жена избере своя мъж, те ще се чифтосват на лек. Когато приключи, женската ще се върне на мястото си на гнездене. Женското прерийно пиле ще построи гнездото си в гъста растителност, която създава подплата и депресия в земята, и прави по-трудно за хищниците да виждат и отнемат я и нейните яйца. Средна жена може да сложи до 12 яйца и тези яйца ще се излюпят след около 25 дни инкубация. Птиците имат много висок процент на излюпване, между 73% и 93%. Независимо от това, само между 22% и 65% от тези малки ще оцелеят, за да прераснат в зрели възрастни.

Препоръчано

Основни религии във Виетнам
2019
Какво представляват седиментните скали?
2019
Какво е националната авиокомпания на Аржентина?
2019