Снежни обвивки Факти: Животни от Антарктика

Физическо описание

Биологичното наименование на птицата е Chionis albus и се отнася до неговото бяло оцветяване. Също така алтернативно е известен като бледообразната калъфка за панталони, падианската калъфка и по-голямата калъф. Те се различават като единствените наземни птици, които са широко разпространени в Антарктика. Казват, че те приличат на кръстоска между домашна кокошка и гълъб. Техните общи черти включват силна, широка и конична форма, с рогова обвивка, която частично покрива ноздрите и месести издатини, известни като „плетиво“. Тялото на Снежния калъф е силно изградено, с здрави крака, мощни крака и удължени крила. Възрастните имат бял под-слой, който действа като изолатор по време на студено време. Той е дълъг около 15-16 инча (380-410 мм) с размах на крилата от 30-31.5 инча (760-800 мм). Той е чист бял цвят, с изключение на розовото му, бонбоновидно лице.

Диета

Птицата е добре позната като чистач и ще яде почти всичко, което може да намери. През зимата птиците претърсват купчините от скрап на плажа или търсят редица безгръбначни сред откритите масиви от морски водорасли. През лятото, когато птицата се размножава, тя може да вечеря на мъртвородените си деца или млади тюлени, и да изследва раните на тюлените и да взема напитки от кръв или ухапвания от плът. Той също се храни с плацентите от раждаеми тюлени и понякога ще се опитва да изяде пъпките си, докато те все още са привързани към новородените. Те също така ядат пилета, яйца, пресни изпражнения и мърша. Те не атакуват други птици за храна, а ще ги разрушат, когато хранят пилетата си, за да ядат разлятата си храна.

Хабитат и ареал

Снежната обвивка е единствената земя, която е родом от Антарктика, освен пингвините. Птицата живее в Антарктика, Южна Оркни, Южна Джорджия и Скотската дъга. Те се размножават по скалните рифове, открити на Антарктическия полуостров, и няколко острова, открити по дъга Скотия. В определени периоди от годината те мигрират на север към Аржентина, Чили, Фолклендските острови, а понякога и Бразилия. При развъждането птиците жертват скалисти и пясъчни плажове и се придвижват навътре във вътрешността до низини и ливадни мочурища и треви от бици. На някои други острови те се размножават в близост до населени места. Понастоящем птицата не се счита за изчезнала поради стабилното и широко разпространено население. Въпреки това, тя е страдала от отравяния, дължащи се на замърсяване, най-вече на остров Сини. В миналото често е била ловувана от норвежки китоловци за храна.

Поведение

За много хора Снежната обложка не е естетически приятна птица. Тя е много вълнуваща и нервна, което е често срещано при сходни уязвими и дребни животни, които най-често оцеляват чрез почистване. Птицата може да издържи най-суровите условия на околната среда, които се сблъскват с тях, но те знаят позицията си в йерархията на естествената хранителна верига, която е в най-долната част. Въпреки това, това е смела птица, която обикновено не се страхува от хората. Едно от най-необичайните поведения на птицата е, че той е моногамен и има по-висока степен на вярност, отколкото при повечето видове птици. Ексцентрично същество наистина, ако температурите са изключително студени, птиците могат да се хвърлят на един крак, за да избегнат загубата на топлина.

репродукция

Птицата се премества в зоните за размножаване през ноември и октомври. След размножаването, снежните панталони ще поставят две или три яйца с кремав цвят и крушовидна форма. Те са поставени между месеците декември и януари в рамките на четиридневни интервали. Гнездата, в които се намират тези яйца, се изграждат с помощта на каквото и да е налично, включително кости, части от тялото на мъртвите пилета, боклуци и кости. Снежната обложка има инкубационен период от 28 до 32 дни и ще евакуира мястото си за размножаване между април и юни.

Препоръчано

Шестте вида Quoll, намерени в Океания
2019
Световни лидери в производството на цариградско грозде
2019
Каква е разликата между залив, залив, залив и фиорд?
2019