Западен индийски ламантин: животни от Северна Америка

Физическо описание

Западноиндийският ламантин е голямо водно животно, което достига средно около 10 фута и тежи 800 до 1200 паунда в зряла възраст. Те са покрити с твърда, набръчкана, кафяво-сива кожа, която пораства четина, за която се смята, че дават на ламанците начин да открият промени в налягането във водата. Движенията на ламантина се водят от къси плавници и опашка с форма на гребло, която им помага да живеят номадски начин на живот, който може да продължи до петдесет години. Много голямото количество растения, които консумират, причиняват на морето изпускане на газ, което от своя страна ги прави особено плаващи. Ламантини са нежни, бавни животни, плуващи със скорост 4 мили в час. Те прекарват голяма част от живота си, поне когато не пътуват в номадска миграция, ядат и почиват във водата или на дъното на реки и езера, и излизат на въздух с кратки изблици.

Диета

Ламантинът може да се спусне под водата до 12 минути, за да се храни с растения. Хранейки се от 5 до 8 часа всеки ден, те могат да консумират десет до петнадесет процента от телесното си тегло на ден, използвайки си изключително необичайни зъби, които са едни от най-интересните от еволюционните им характеристики. Западните индийски ламантини дъвчат с "маршируващи кътници", които постоянно се заменят. Новите зъби започват от задната част на устата и се износват, докато се придвижват напред, като в крайна сметка изчезват, когато друг комплект е готов да захапе пясъчните и влакнести растения, които съставляват техните диети.

Хабитат и ареал

За техния размер, те са много гъвкави и способни да изпълняват всякакви игриви скокове и ролки във водата, когато тяхното настроение ги принуждава да го направят. Западните индийски ламанти пътуват много широко, намирайки се понякога от Карибите до Мексиканския залив и Атлантическото крайбрежие на Съединените щати, далеч на север от Вирджиния, и далеч на юг от водите на североизточна и централно-източна Южна Америка., Те се движат с еднаква лекота и неочаквана благодат за техния размер както в сладководни, така и в соленоводни среди. Пътувайки на големи разстояния между зимните и летните зони за хранене, те се събират в устията на реките, в заливите и заливите. Те се намират в студено време около топлите извори и около електроцентралите, които изпускат топла вода.

Поведение

Маратиите нямат известни врагове в животинското царство. Смело създание, дори алигаторите могат да отстъпят мястото на нежното бутане на ламанша. Манати общуват помежду си чрез излъчване на подводни звуци, които са записани като поредица от пискюли, чрез които майката поддържа постоянен контакт с телетата си. Ловували се в миналото за своите мазнини, използвани в лампи и кости за предполагаемите си медицински цели, те са се превърнали в силно защитени видове и са изброени като "уязвими". Техните ниски нива на репродуктивност, затварянето на електроцентрали и загубите на местообитания с топла вода излагат на риск манекените. Въпреки това, най-голямата им опасност за оцеляването са бързо движещите се моторни лодки, които всяка година удрят и убиват много членове на вида.

репродукция

Жената на западния индийски ламанк достига полова зрялост на 9 години. От този момент нататък тя може да започне редовно да бъде обградена от рояци от мъжки пол и да взема от тях множество партньори за развъждане. Периодът на бременност е около 13 месеца, като телетата се раждат по всяко време на годината, във всяка среда и средно веднъж на всеки две до пет години на майка. Телетата сучат под водата за около три минути наведнъж от зърното, разположено зад предната част на майката. След отбиването им, те ще започнат да ядат растения след няколко седмици. Едва след пристигането на друго новородено братче обаче телето ще престане напълно да зависи от майка си.

Препоръчано

Най-високите сгради в Азия
2019
Какви са източниците на експозиция на хром в околната среда?
2019
Кои държави граничат с Молдова?
2019