Зародишен ястреб: Животни от Северна Америка

Физическо описание

Зародишният ястреб има бяла глава, пернат крак, и изпъстрени, извити кафяви рамене и гръб. Известно е, че неговите части са разпръснати и има сиво-кафяви крила. Опашката на овесания ястреб е бяла с красива ръжда-кафява промивка. Женските фебрилиращи ястреби обикновено са малко по-големи от мъжките, макар да има леко припокриване между големите мъже и малките жени в обхвата на измерванията. Дължината на средностатистическия яребичен зародиш е от около 1, 7 до 2, 3 фута (от 51 до 69 сантиметра) и имат среден размах на крилете между 4 и 5 фута (122 и 152 сантиметра). Теглото на феругинозния ястреб варира между около 2, 2 и 5 паунда (977 и 2, 267 грама).

Диета

Известно е, че яребичният ястреб е жертва на средни бозайници. Обикновено това се прави на открити места с рядка растителност, като неплодородни територии, прерии и равнини. Те преследват главно катерици, джуджета, прерийни кучета и други, по-малки животни, особено гризачи. Благодарение на широкия си вид, тези птици имат способността да поглъщат много по-големи бозайници в сравнение с други, подобни по размер раптори. Известно е, че яребичният ястреб се качва в повдигнати площи или стои над дупки на бозайници при лов. Най-интересното е, че те следят моделите за лов на червеноопашати ястреби, за да открият богатите на бозайници популации.

Хабитат и ареал

Като строго северноамерикански вид, яребичният ястреб се среща обикновено в югозападната част на Канада, в западните щати и в северната част на Мексико. Известно е, че тези ястреби живеят на открито, включително степни пустини, сухи прерии и зони, покрити с градински чай, където преследват големи популации от дребни бозайници, които живеят в кратката си растителност. Също така е обичайно яремът да се намира на обработваеми обработваеми земи, като например оран. Въпреки че е мигрираща птица, тя пътува само на къси разстояния между местата си за зимуване и размножаване. Пътуванията му са ограничени между Канада, Мексико и САЩ.

Поведение

Полетът на феругинозния ястреб е активен и се характеризира с бавни удари на криле, като тези на малък орел. Тя се издига с леко повдигнати крила, въпреки че крилата на крилата му остават почти равни. Докато ловува, птицата може да се превърне във вятър и да се върти или да хвърчи на мястото си. Белоножки ястреби също са били наблюдавани за лов на земята. Зародишният ястреб също използва висящи и ниски круизи над земята, за да улесни ловните си цели. Птицата е териториална и има конфликти с няколко други големи вида грабливи птици, като например късоухите бухали, големите рогати бухали, кокошките, гарваните, свраките и златните орли. Тези хищни птици ще се съревновават над територии, храна и защита на гнездата си.

репродукция

Периодът на снасяне на яйцата на яребицата варира в зависимост от времето, ширината и снабдяването с храни. В канадските части на птичия ареал, той поставя яйцата си от втората половина на април до края на юни, докато това става от средата на март до средата на май по-далеч на юг. В инкубацията на яйцата участват както мъжки, така и женски яребици, които продължават около 32 дни. Женските лежат между 3 и 5 яйца и, след като яйцата се излюпят, е необходимо родителите да седят на младите пилета поне една седмица, за да се уверят, че не стават прекалено студени през нощта или прекалено горещи. средата на деня. Младите започват да летят за около 5 до 6 седмици след раждането и достигат полова зрялост за две години.

Препоръчано

Колко видове водопади има?
2019
Какво е езеро лава?
2019
Бирмански факти за питон: Животни от Азия
2019