Calliope Колибри Факти: Животни от Северна Америка

Физическо описание

Смята се, че калиопите са най-малката птица в Северна Америка. От гледна точка на техния размер, един възрастен калиоподобен колибри се измерва с дължина само между 2, 8 и 4 инча (7 и 10 см), има разстояние от около 4, 33 инча (11 см) през крилата и тежи под една десета от една унция (между 2 и 3 грама). Когато става въпрос за външния им вид, тези птици са гланцово зелени на короната, с тъмни тела и бели части. Те имат сравнително кратък законопроект и опашка. Възрастните жени и незрели имат розово измиване върху хълбоците, тъмна опашка с бели върхове и тъмни петна по гърлата им. От друга страна, възрастните мъже имат винено-червени ивици по гърлата си, тъмна опашка и зелени флангове.

Диета

От гледна точка на диетата си, всеядните калиопи колибри са едновременно насекомоядни и нектари. Известно е, че птиците се хранят с насекоми. За тази цел те първоначално изнасят насекомите и след това се отдалечават от костур, за да ги хванат във въздуха. По-малките насекоми, които ядат, включват мравки, бръмбари, пчели, мухи и оси. Освен това, наблюденията на поведението на тази птица показаха, че те също се хранят редовно в соковете или дупки в дърветата, които са създадени от други сапунци. Те основно лизат нектар от цветя, като използват дългите си езици. Смята се, че редовно посещават червени цветни цветя, въпреки че се хранят и със сини, жълти, бели и пурпурни цветя.

Хабитат и ареал

Смята се, че местообитанието за размножаване на калиопите се различава значително по отношение на надморската височина, въпреки че обикновено те предпочитат отворени храстови зони. Нормално е гнезденето да се случва на по-високи височини, особено в планините. Височината на гнездата обикновено варира от 2 до 65 фута над земята. Откритите планински гори, гъбите на елша, върби и планински ливади се използват от птиците като гнездови земи. Те могат да се наблюдават и в пустините, полу-пустинните райони, чапрарските и низини четките през зимата и миграцията. От това, което е известно, калиопните колибри гнездят в западната част на Северна Америка от Южна Британска Колумбия до югозападната част на Алберта, през Вашингтон, Невада, Орегон и Калифорния до северна Калифорния и на изток до Уайоминг, Юта и Колорадо. По време на зимата те могат да се видят и в северната част до централната част на Мексико. Те се движат главно през Аризона и Ню Мексико и северна Мексико през пролетта и лятото.

Поведение

Цялостното поведение на калиопа колибри наподобява това на други видове колибри. Това са самотни мигриращи птици, които взаимодействат само с индивиди от един и същи вид по време на брачния период. Обаче, те обикновено споделят своя диапазон с грозните колибри. Калиопните колибри правят дълги разстояния всяка година от лятното си поле до зимния си диапазон и обратно. Тъй като спират да зареждат гориво на нектар, има голяма вероятност те да бъдат наблюдавани на различни места по техните маршрути.

репродукция

Когато става въпрос за репродукцията, нормално е възрастните мъжки да пристигнат в гнездото преди жените, в средата на април и началото на май. Мъжките са доста енергични в защита на гнездовите си територии, където продължават да се размножават с много женски, което означава, че са полигинозни. Мъжките преследват женски по време на размножителния период, към който жените отговарят или като бягат, или се укриват. Когато хванеш жена, възрастният мъж показва териториални дисплеи като бръмчене, гмуркане, завиване и вокализиране. По времето, когато младият се излюпва от яйцата, мъжките освобождават местата за размножаване и не участват в отглеждането на младите. От друга страна, женските строят отворено гнездо за чаши в иглолистно дърво под надвесен клон. Те могат също да използват елша и ябълкови дървета в зависимост от местообитанията им. Тези конструкции са важни, тъй като женската може да използва едно и също гнездо многократно в продължение на няколко години. След това женската слага две яйца между края на май и началото на юли, които след това се инкубират от 15 до 16 дни. Младите обикновено започват да летят 20 дни след излюпването.

Препоръчано

Колко видове водопади има?
2019
Какво е езеро лава?
2019
Бирмански факти за питон: Животни от Азия
2019