Сивият вълк: Животни от Северна Америка

Какви са сивите вълци?

Сивият вълк ( Canis lupus ) се казва, че е най-големият член на семейството, към което принадлежи общото куче, Canidae . Името на рода, Canis, е латинска дума, която означава „куче“, а лапус - латинската дума, която означава „вълк“. Латинската класификация, преведена на английски, става „куче-вълк“. Ние използваме името "сиво", за да опишем цялата кучешка субпопулация, въпреки че цветното сиво може да не е преобладаващ цвят сред всичките му членове. Сивите вълци са типични кучешки зъби с дълга пухкава опашка, която често е с черен връх. Цветовете на козината им обикновено са смесица от сиво и кафяво с уникални маркировки на лицето. Цветът може да варира значително - от бяло до кафяво и дори черно. Сивите вълци са големи и тежки в сравнение с близкия си братовчед Койот или „Златен чакал”. Краката на сивия вълк обикновено са по-дълги от тези на други кучешки зъби, което им позволява по-лесно да преодоляват дълбокия сняг. В зависимост от подвида на сивия вълк, размерите им варират значително и при двата пола. По време на типичната гама, женските сиви вълци тежат между 40 и 120 паунда и измерват дължина от 4 до 6 фута. Възрастните мъжки са малко по-тежки, с дължина от 5 до 6, 5 фута. Техните височини в рамото, когато стоят на всичките четири крака, варират от 28 до 30 инча.

Какво правят сивите вълци?

Сивите вълци са месоядни животни и често ги снабдяват с храна, като измиват или крадат плячка от други хищници. Те предпочитат да се хранят с големи копитни бозайници, като елен, бизон или лос, но може да намерите и лов на по-малки животни. Впечатляващо, един възрастен може да яде до 20 килограма месо в едно хранене. В зоологическата градина вълците често се хранят с кучешки кълнове или парчета месо.

Къде живеят сивите вълци?

Според Международния център за вълци, населението на сивите вълци в Аляска е между 7 000 и 11 200, около 3700 в района на Големите езера и около 1, 675 в Северните Скалисти планини. Популацията на сивия вълк в тези региони остава стабилна, тъй като правителството полага усилия да ги защити. Сивият вълк е класифициран като застрашен вид от американските служби за риба и дива природа, до голяма степен поради промени в околната среда и други последици от човешката намеса в техните местообитания. Убеждението, че вълците са опасни за хората, е една от заплахите, пред които са изправени тези видове. Този страх и недоразумение представляват голяма заплаха за вълците, тъй като хората често ги убиват от неоснователни страхове. Най-често срещаната заплаха за живота на вълците в населените места е конфликт с хора, които убиват добитъка си, което често води до ловуването и улавянето им от фермери и фермери.

Как живеят сивите вълци?

Сивите вълци са силно приспособими към повечето местообитания, независимо дали тези места са арктическа тундра, гори, тревни съобщества или пустини. Те се справят добре, когато има изобилие от сняг, което е благоприятно условие за техния лов на плячка. По време на есенните и пролетните периоди те са по-активни и по-често излизат на открито.

Как се възпроизвеждат сивите вълци?

Сивият вълк обикновено е моногамен, а двойката ще остане заедно за цял живот, освен ако другият партньор не умре. В Северна Америка те обикновено се отглеждат от края на януари до март. Сивите вълци обикновено са бременни за около 62 до 75 дни и са склонни да раждат от 4 до 6 малки на носилка. Новородените малки са родени слепи и глухи, а пакетът се грижи за малките, докато навършат 10-месечна възраст. По това време те обикновено са достатъчно гъвкави, за да се грижат за себе си и да бягат от опасност.

Препоръчано

Какво е зъб и кои животни имат зъби?
2019
Какво представлява конвергентната граница?
2019
Коя страна произвежда най-много бежанци?
2019